St. Hestedagscup 2023

 

 St. Hestedag Cup 2024

I pinsen cup mandag den 20. maj (2.pinsedag)

træning den 19. maj (eftermiddag/aften) og 20. maj (morgen) - hhv. langt fra kom.ryttere

På Stald Thuja v/Holeby på Lolland

Afholdes i samarbejde med NFRK

- En stilturnering i terrænspringning (en træningcup)

Formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten og er ikke et stævne. Cuppen tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold. Al undervisning og bedømmelse foregår af uddannede terrænundervisere samt certificerede terrænstildommere.

St. Hestedag Cuppen rides på en bane bestående af 8-12 forhindringer. Der vil indgå gennemridning af vand, et hul eller en grøft og enten en bakke (ridning op og ned) eller et op- og/eller nedspring

Ponyekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 60 cm og hesteekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 80 cm i højden.

Alle ekvipager velkommen til at deltage i kvalifikationsridtene. Finalen er åben for ryttere, der ikke har gennemført CNCP90/CNC100 eller højere.

I ugen op til hver kvalifikationsrunde kan man deltage i træning på terrænbanen, hvor kvalifikationen afvikles. Under kyndig vejledning gennemrides banen, og der gives gode råd til tempo, korrekt opstilling og ridevej m.m. Altså hvorledes man korrekt gennemrider en terrænbane. Til St. Hestedag Cuppen dømmes gennemridtet som en stilspringning, så det er korrekt og flot ridning der belønnes. Det gælder ikke om at ride stærkt. Der gives karakter fra 0-10, som bedømmes ud fra tilridning til forhindringerne, tempoet og ridevejen samt rytterens opstilling, harmoni og indvirkning på hesten/ponyen.

Til St. Hestedag Cuppen foregår banepåvisningen til fods eller hest inden selve gennemridningen (aftales med det enkelte sted, da tidspunktet vil være afhængigt af antal deltagere).

Rytterne rider herefter banen én efter én og kommer efter endt ridt hen til stildommeren og får sin bedømmelse.

Alle deltagere i kvalifikationerne får en rosette med hjem.

På Dansk Ride Forbunds hjemmeside under St. Hestedag Cup er en oversigt over træninger og kvalifikationsrunder. Flere kvalifikationsdatoer kan komme løbende.

Det koster kr. 200 pr. ekvipage pr. start.  - Stilbedømmelse foretages af en dertil uddannet dommer fra DRF.

Banetræningen inden cuppen, den 28+29. maj betales på Go eller separat til træningsstedet. Pris kr. 150 for undervisning + 50 kr i baneleje (specielle priser til cup deltagere). Træningen ledes af Nia Osterman.

Alm. baneleje er 100 kr (tilbud) og alm.undervisning (ikke cup deltagere)er 200 kr. disse dage - ialt 300 kr. Vi har spring fra 60 cm - 100 cm - tilmelding hertil kun til Heidi.

Tilmelding til cuppen og træning skal ske senest lørdag, den 20. maj  via DRF GO og betaling der.

Ved Efteranmelding kontakt tlf. 22361111

OBS!! Ved tilmelding skrives Navn på rytter og pony/hest, samt klub man starter for. Herudover et tlf nr.

Finalen Finalen er åben for ryttere, der ikke har gennemført CNCP90/CNC90 eller højere.

For at få adgang til finalen skal man have deltaget i min. to kvalifikationsrunder. De 20 pony- og 20 heste-ekvipager med højst gennemsnitlig point fra to af kvalifikationsrunderne samt ligeplacerede med nr. 20 får adgang til finalen.

Præmier: Der uddeles rosetter og plaketter til alle finaledeltagere samt underlag til 1., 2. og 3. pladsen.

Finalen afvikles i september. Ydereliger info vedr. finalen kan ses på Dansk Ride Forbunds hjemmeside under St. Hestedag Cup.

Trænings- og tuneringskalender findes ligeledes på

Adresse: Stald Thuja - Ridecenter og Hestepension, Møllevej 38, 4960 Holeby (afkørsel 48) tlf. 22361111

Træning Nektino på vores terrænbane (også vores græsfolde)

60 cm kasse

90 cm bord

bakken

trakehner grøft